Det viktigaste att tänka på när du bygger ihop garage med hus 

För enkel åtkomst till din bil eller bilar är det inte en dum idé att bygga ihop garage med hus. På så sätt slipper du att ge dig ut under bar himmel för att komma åt din bil, och enligt många är detta att föredra. 

Inte är det dock bara att börja bygga, utan du måste planera för att se till så att du tar de bästa besluten för just dig och din familj. Det är fullt möjligt att livssituationen förändras i framtiden, och därför ska du inte bara bygga ihop garage med hus med tankar på vad som blir passande just nu: utan även vad som blir passande flera år framöver. 

Utformningen av garaget 

Var garaget ska placeras är naturligtvis någonting som du bör fundera över, men det är minst lika viktigt att bestämma dig för hur garaget ska se ut. Även om du för närvarande endast har en bil kan det mycket väl bli så att familjen utökas eller att du för andra skäl införskaffar dig ytterligare en bil i framtiden. När du ska bygga ihop garage med hus gör du därför dig själv en tjänst om du satsar på ett garage där två bilar får plats. 

Takhöjden bör du även ta hänsyn till när det är dags att bygga ihop garage med hus. Se till så att garaget är högt nog för att kunna hålla din bil även om du bestämmer dig för att köpa en större bil, och glöm inte heller att du kanske kommer att vilja ha en takbox i framtiden som du monterar på din bil. Större är alltid bättre för att vara på den säkra sidan. 

Fristående garage eller inte 

Det stora beslutet som är värt att tänka igenom noga är huruvida du är intresserad av att satsa på ett fristående garage eller att bygga ihop garage med hus. Som tidigare nämnt bjuder det sistnämnda alternativet på möjligheten att enkelt komma åt din bil. Du behöver inte ge dig ut i regn och rusk, utan kan gå direkt från huset till garaget. Detta är även en fördel om du exempelvis ska åka på semester och behöver lasta din bil med packning. Då kan det kännas skönt att bygga ihop garage med bil. 

När är då ett fristående garage gynnsamt att satsa på? Om du är någon som ofta mekar med bilar eller utövar liknande hobbyer kan det lätt bli ganska högljutt, och vid dessa tillfällen kommer familjen att tacka dig om garaget inte sitter ihop med huset. Det kan också vara så att planläggningen helt enkelt inte tillåter dig att bygga ihop garage med hus och att det då krävs en annan lösning. 

Vad du i slutändan väljer är upp till dig, och det allra viktigaste är att du planerar i förväg och tänker igenom hur din framtida livssituation kommer att se ut så att du kan bygga ihop garage med hus på ett sätt som gynnar dig under många år framöver. 

Comments are Disabled