Vägen till en enkel trädgård utan en stor mängd underhåll 

Vi drömmer alla om att ha en trädgård som ser vacker ut, men få vill kännas vid behovet av kontinuerlig trädgårdsskötsel. Därför bestämmer sig många individer i vårt avlånga land för att satsa på en enkel trädgård som tillåter dig att få ett snyggt utseende utan rikligt med trädgårdsskötsel för att underhålla alltet. 

Metoder för att uppnå en enkel trädgård finns det ingen avsaknad av, och om du är intresserad av att ta reda på mer om dessa trädgårdar gäller det bara att fortsätta att läsa. Följ några av råden och se till så att du får en vacker och enkel trädgård redan idag! 

Använd avskiljare för att få ordning på trädgården 

En materialavskiljare i form av exempelvis en stålkant är ett anpassningsbart redskap för att avgränsa din trädgård. Du kan bland annat fästa dessa mellan en gräsmatta och en rabatt så att du slipper att oroa dig för att gräset ska växa in i rabatten. 

Detta är en relativt lätt lösning som inte bara ser till så att du får en enkel trädgård utan en stor mängd underhåll, utan det resulterar även i ett snyggt och välorganiserat utseende som utan tvekan kommer att imponera på både dem som bor i hemmet och besökande. För en prydlig look utan att du behöver lägga mycket tid på skötsel kommer du att tacka dig själv om du har en avskiljare i trädgården. 

Slipp en gräsmatta täckt av löv 

Inte behöver du oroa dig för en lövtäckt gräsmatta om det inte finns några löv att tala om. En smart lösning för en enkel trädgård är nämligen att plantera träd och andra växter som inte har massvis med fallande löv: så kallade vintergröna växter. 

Om du vill ta det ett steg längre kan du plantera buskar och träd där varken frukt eller bär växer om du vill säkerställa att marken inte täcks av dessa. Dock kan det enligt många vara trevligt att ha möjligheten att ge sig ut i trädgården för att plocka frukt och bär. Det handlar om smaksak och beror på om du föredrar en enkel trädgård eller inte. 

Rabatter med täta växter 

Det är vissa som är under intrycket att en enkel trädgård uppnås med krukor istället för rabatter då det blir lättare att undvika att plantan växer utom kontroll, men tro det eller ej kan det vara fördelaktigt att istället satsa på en rabatt. Jorden i krukorna torkar vanligtvis snabbt ut och måste därför ofta underhållas i form av att byta ut jorden eller att omplantera växterna när de har blivit för stora. 

Att sköta en rabatt är aningen lättare, och särskilt om du använder de tidigare nämnda materialavskiljarna. Plantera gärna växterna tätt i rabatten så att inte ogräs får chansen att ta sig upp mellan växterna, och innan du vet ordet av har du nu en enkel trädgård som bjuder på ett riktigt snyggt utseende samtidigt som du slipper daglig trädgårdsskötsel! 

Comments are Disabled